BERFESYEN biar lah BERSEDERHANA . Kalau LEBIH-LEBIH , nanti DOSA pun LEBIH :)

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia , hehehe .  Ladies & gentlemen , title yang OWNER nak uarkan ri nie pasal FESYEN ? Taw tak apa itu FESYEN ? Eh eh , buat tak tahu lak , pandai begurau ye , AHAHA .  Tipu la kalau tak tahu SEBAB manusia zaman sekarang kalau tak BERFESYEN , tak cantik la kononnya kan . Tak kesah la pasal tu , cantik ke tak , tu letak number 2 okay ? Yang penting , gaya tu kena ada , huhuhu .

Tak salah nak BERFESYEN , biasa la tu kan , manusia zaman sekarang  kalau tak BERFESYEN rimas pulok nak keluar TENGOK DUNIA . Betul tak ? Yela , rasa TAK cantik sini la , sana la , tak kena sini la & blab la bla , tak larat berleter , huhuhuhu . Tapi pada masa yang sama , kita kena ingat dalam BERFESYEN tu kena la ada sikap KESEDERHANAAN . Nie untuk kebaikan diri jugak . Betul tak ?

Okay  kakak & abang-abang , OWNER nak explain lagi mendalam apa itu BERSEDERHANA DALAM BERFESYEN . Nak Tanya dulu la ,  dalam berfesyen , perlu kah kita pakai ketat-ketat , sendat-sendat , TERJUNTAI sana sini SAMPAI nampak habeh susuk tubuh tu ? Mesti tak perlu kan ? Habeh tu , kenapa buat ? Wow ! Jangan marah ya pak cik , mak cik , chill deh .  OWNER just asking laa :D

Di samping tu , dalam berfesyen nie kena la jaga-jaga . Eya la , kadang-kadang cara kita berfesyen tu boleh melemahkan  nafsu orang lain , pastu buat orang mula cair(orang perlis pelat CAYAQ) dengan gaya pemakaian yang HOT . Sapa IMAN tak kuat tu silap-silap meliur dibuatnya , AHHAHA . Meh nak asking lagi , nak tak orang dok usya kita , dok tengok STIM macam nak sum tin kat diri tu ? AHAH , tu fikir lah sendiri yaa . OWNER tak kata apa-apa pun :P . Satu lagi , kalau kita tak jaga pemakaian , dok menayang hok nuh , hok nih , nanti sapa maw kat kita ? Pas tu , secara tak lansung TAMBAH DOSA kita & ‘peminat’ kita tu .

Maw LELAKI berfesyen okay lagi  tapi maw orang PEREMPUAN ? Huhuhu , NO COMMENT , sob3 . So ,  kepada kaum-kaum HAWA , jaga lah maruah diri ya , nie tuk diri sendiri kat DUNIA & AKHIRAT gak . Then jangan lupa , dari kita berpakaian tu , orang dah boleh nilai kita nie macam mana . Walaupun baik TAHAP EXPERT DAH , tapi kalau tetap pakai ‘baju adik’ , pakai ‘seluar adik’ , DOSA tetap DOSA cek kak , cek bang oi J

p/s : Kepada sesiapa yang  mempromote diri untuk FESYEN BERLEBIHAN  dinasihatkan BERHATI-HATI ya , nanti kalau pic anda dijadikan koleksi oleh ORANG-ORANG yang GILA SEKS , jangan menyesal  . Nak kew jadi mangsa ? Kalau tak nak , jangan lebih-lebih ya , SEDERHANA jea , tak susah pun , SENANG jea J


Sekian . Selami jiwa , selami akal . Senyum SOKMO

Suka ? Layan dan Dipersilakan LIKE . Ada yang kurang ? Sila Comment

5 comments:

Si kecik Aina :) said...

ishh , cakap manyak owner nihh . Buhh penampaq sedaihh mao ? Hihi :) . Melawak chumil jaa orang tua nohh XP . Good Job :DD

princessdomo said...

chill ..

mrs. shakespeare said...

lg best kalau tambah potongan ayat quran atau hadis :)

Adam Haris said...

Si kecik Aina : HAHAH , mak cik saja cari pasai :D
Princessdomo : Oraits :)
mrs.shakespeare : okay , tengs sb bgy idea :)

aqilah ayob said...

laki sekarang suka pakai seluar pendek , seluar terkoyak koyak . uihh tuh lagi laaa .macam org baru keluar dari hutan. baju tak mau pakai jadi macam cipanzi

Post a Comment