Semua manusia lain-lain PENDAPAT . Kalau BETUL terimalah , kalau SALAH tolong betulkan . Okay ?Dalam hidup kita nie , kita ada hak untuk mengeluarkan pendapat . Tapi , berpada-pada la , jangan sampai pendapat tu wujudkan perselisihan faham . Jangan sampai menyentuh isu-isu sentisitif & yang sewaktu dengannya .

Contoh dalam FACEBOOK , kalau ada status pendapat atau teguran dari mana-mana pihak . Kadang-kadang , pendapat  tu akan membuatkan seseorang tu TERMAKAN HATI . Betul tak ? Tambah-tambah lagi kalau yang mudah sensitif  tu , pergh ! Tak boleh salah sikit , nak dia je yang betul .

Kita kena ingat , kita kena belajar menerima pendapat orang lain . Daripada belajar terima pendapat orang lain , kita boleh bezakan kita atau dia yang betul . Nie nak kita ja yang betul tapi tak reti nak terima pendapat orang lain , tu JUAL IKAN a.k.a SELFISH namanya .

Yang penting , kita kena belajar dulu terima pendapat orang lain dulu sebelum mengeluarkan pendapat . Sekurang-kurangnya , kita cuba memperbaiki diri sendiri . RENUNGKAN YUP :)

Sekian .

Selami jiwa , selami akal [SENYUM SOKMO]

Suka ? Layan dan Dipersilakan LIKE . Ada yang kurang ? Sila Comment

1 comment:

Si kecik Aina :) said...

Ehh , Kalo nak terasa pasai post nihh buleh ta ?:D

Post a Comment