MATI PUCUK TAK KENAL UMUR. Mencari Jalan Penyelesaian?"MATI PUCUK TAK KENAL UMUR"
.
.
Masalah ‘Erectile Dysfunction’ (ED) atau mati pucuk sering dikaitkan dengan lelaki berusia tetapi akhir-akhir ini ia turut dikesan dalam kalangan lelaki seawal usia 18 tahun.
.
Ini dibuktikan dengan unjuran daripada Kajian Kepuasan Seksual Global Durex 2007/2008 yang merekodkan 34 peratus lelaki antara umur 18 hingga 55 tahun ke atas mengalami masalah mengekalkan ereksi. Daripada jumlah itu, 17 peratus berusia 18 hingga 24 tahun, 23 peratus berusia 25 tahun manakala bakinya berusia lebih 35 tahun.
.
Lebih membimbangkan, ED tidak terhad kepada satu masalah saja kerana mungkin simptom kepada masalah kesihatan lain seperti masalah jantung, tiroid, diabetes, obesiti, sklerosis berbilang atau sebagai komplikasi pembedahan prostat atau mungkin berkaitan dengan masalah psikologi seperti tekanan dan insomnia.
.
Pakar Sakit Tuan, Hospital Damai Jalan Ipoh, Dr Ismail Tambi, berkata kebelakangan ini kebanyakan masalah ED yang dikendalikannya membabitkan lelaki muda, tetapi lelaki muda lebih terbuka mendapat rawatan berbanding lelaki berumur.
.
“Ini kerana perubahan sikap dalam kalangan lelaki muda… mereka melihat ED bukan lagi masalah maruah lelaki sebaliknya masalah kesihatan,” katanya sambil menambah lelaki muda juga tidak memerlukan dorongan isteri untuk mendapat rawatan daripada doktor.
.
“Bagi lelaki berusia, sebilangan besar yang mendapatkan rawatan disebabkan dorongan isteri. Jika tidak, mereka lebih gemar mendapatkan rawatan secara sulit atau bersendirian menggunakan ubat kuat dan minyak urut selain berjumpa tukang urut.
Khasiat Herba Maharaja (Celgynic Gold)
.
➜ Meningkatkan prestasi kelelakian & kesihatan keseluruhan (dapat 'bersama' lebih lama).
➜ Kesan menakjubkan (saiz & ereksi)
➜ Beri tenaga & imuniti tubuh.
➜ Turunkan kolesterol dalam darah (elak sakit jantung,tekanan darah, trombosis dlm otak).
➜ Cepatkan proses baik pulih sel utk luka luar & dalam.
➜ Kawal paras gula dalam darah.
➜ Cegah sakit kulit & hilangkan kehitaman.
➜ Elakkan rambut gugur & membaiki kualiti & kuantitinya.
➜ Meningkatkan daya ingatan, bantu perkembangan otak & nyanyuk.
➜ Anti-kanser atau ketumbuhan.


Untuk dapatkan 

Celgynic Gold, boleh hubungi saya di +60194462047.Suka ? Layan dan Dipersilakan LIKE . Ada yang kurang ? Sila Comment

No comments:

Post a Comment